Денков и Габриел категорични: Няма връзка между Алексей Петров и съставянето на

...
Денков и Габриел категорични: Няма връзка между Алексей Петров и съставянето на
Коментари Харесай

И политици са разпитвани за убийството на Алексей Петров

Денков и Габриел безапелационни: Няма връзка сред Алексей Петров и съставянето на кабинета
Политици и предприемачи, които са се познавали с убития Алексей Петров, ще бъдат разпитани, с цел да се изяснят всички детайлности към живота и дейностите му, както вероятно и претекстове за убийството.

Това разгласи след съвещанието при премиера Николай Денков зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Трябва да съберем задоволителен размер от информация и да създадем разбор, добави той.

Коцев не уточни имена на политици, които ще бъдат разпитани. Като свои познати в последните си обществени изяви Алексей Петров обаче уточни имената на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на Петко Петков - татко на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков.

“Има прекалено много разнообразни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС, по отношение на бизнес ползи, с избрани закононарушения, които са се случвали през годините. В момента се проверяват разнообразни претекстове за това закононарушение, в това число и опция за възмездие ”, добави министър председателят Николай Денков.

“Петров не се е чувствал заплашен, ходел е без защита на разнообразни места, уточни той. Има разнообразни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС, по отношение на бизнес ползи, по отношение на избрани закононарушения, случвали се през годините, и се изследват разнообразни претекстове за убийството му, в това число и за възмездие ”, изясни министър-председателят.

“Алексей Петров няма нищо общо със сформирането на това държавно управление, законодателната и управническите стратегии. Подобни тези са спекулации, които се употребяват, с цел да се основава отрицателен имидж на кабинета ”, безапелационен беше министър председателят в отговор на журналистически въпрос. В дните след убийството на Петров той бе посочен като проектант на сглобката сред ПП-ДБ и ГЕРБ.

“Срещал съм Алексей Петров на събития, на които е участвал, само че в никакъв случай не съм имал персонални диалози с него. Освен това в никакъв случай не е ставало дума за Петров по време на разискванията за това държавно управление. Ако погледнете представителите по тази политическа тематика, това са същите хора, които от първия ден се пробват да съборят това държавно управление. Може да се търси и интервенция на външни фактори, само че не бих желал да приказвам в тази посока, без да имам съответни доказателства ”, добави Денков. Премиерът съобщи, че единственото име, обсъждано за началник на ДАНС, е било на депутата от ПП-ДБ Петър Петров, който бе назначен за зам.-шеф на контраразузнаването.

Вицепремиерът Мария Габриел удостовери казаното от министър-председателя, че “в нито един миг нито името на Алексей Петров, нито неговото физическо наличие могат да бъдат посочени като участници в този развой ”. Според нея единственото им засичане с убития предприемач било на съвещание на тристранката, на която той представлявал ССИ.

Аутопсията на Алексей Петров е подготвена. Тя е открила с изключение на смъртоносния изстрел в окото на някогашната барета и второ попадение в тялото му.

Калибърът на патроните е обяснен - 7,62х39 мм. Не може обаче да се дефинира от какво оръжие е, защото много го употребяват. Сред тях попада и автомат “Калашников ”, само че и полуавтоматични карабини като “Симонов ”. Заради точността на изстрелите се счита, че килърът е употребил бързомерец, с цел да се прицели. Не се изключва даже разновидността още от първия път Петров да е изумен в главата, а вторият патрон да е бил ориентиран към прикрилата се зад тялото му Мирослава Михайлова. Тя била дружно с Петров на Витоша, където се разхождали. Жената е негова рехабилитаторка и тенис треньор. Тя също бе улучена. Куршумът попаднал в ръката, минал през нея и спрял в тялото ѝ. Това изключва версията да е бил от вида хидра потрес. Те са с кух връх, задачата е да не се губи кинетична сила, както се случва при прекосяване на проектила. Вместо това тя се разпръсква при контакт с задачата и прави по-голямо проваляне, само че проникването е по-плитко.

Въпреки че аутопсията е завършила, няма позволение за освобождение на тялото. Такова се издава от прокуратурата. Вероятно повода е, че ще се назначат още няколко експертизи с изключение на съдебномедицинската, която открива повода за гибелта.

Разпитват се всички туристи, които са били в региона на планината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР